fotografija

PEUGEOT i YELLOWKORNER u fotografskoj potrazi za Allure trenucima

Pošto PEUGEOT veruje da je svet bolji sa Allure-om, brend je odlučio da zakorači u svet vizuelne umetnosti. U saradnji sa YELLOW KORNER fotografijom, pet umetnika je dobilo izazov da snimi Allure. Šta za njih predstavlja Allure, šta to znači? Kako se to prevodi u fotografiju? Svaki fotograf je odabrao sopstvenu lokaciju i interpretaciju teme, snimajući Allure unutar svog kreativnog univerzuma.

Rezultat je kolekcija slika koje su jedinstvene koliko i privlačne, i serija kratkih dokumentarnih filmova koji prate svako njihovo putovanje.

PRETVARANJE PRIMALJENOSTI U UMETNIČKO DELO

Tokom svojih potrage, Tereza Freitas, gospodin Fifu, Loran Bahe, Olivijero Toskani i Lorens Labori izražavaju privlačnost na različite načine, pretvarajući je u umetničko delo.

Tereza Freitas – Atlas boja, snimljeno u Maroku

Za Terezu, boja je izvor vizuelnog zadovoljstva. Krenula je u potragu iz snova u Maroko sa svojim Peugeotom 208 kako bi istražila suptilni izraz boja koje voli. Rezultat je cvetni izdanak, u pastelnim tonovima, koji ostaje veran svom delikatnom i poetskom umetničkom svetu.

Laurent Baheuk – U kenijskoj divljini, snimljeno u Keniji

Loran se upustio svojim Landtrekom u životinjsko carstvo kako bi uhvatio sirovu i prirodnu moć privlačnosti. Njegovo delo nas oduševljava snagom, lepotom i ponosom kralja savane; lav.

Gospodin Fifu – U potrazi za ponosom, snimljeno u Montreuu, Francuska

Više od dvadeset godina, Mister Fifou je bio umetnički direktor bezbroj poznatih repera, doprinoseći izradi preko 800 omota albuma. Tokom namerno nekonvencionalnog snimanja, istražuje urbanu kulturu u svojoj 408, da bi dao svoju jedinstvenu i električnu predstavu privlačnosti kroz moć i ponos.

Oliviero Toscani – Čista Toskana, snimljeno u Toskani, Italija

Olivijero je odlučio da istraži Val d’Orčiju, Toskanu u svojoj 408 – regionu koji mu je drag. On veruje da privlačnost može biti napravljena od strane čoveka, njegove fotografije nas prenose u svet u kome se ljudska intervencija skladno stapa sa prirodnim okruženjem.

Laurence Laborie – Žena ženi, snimljeno u Lanzaroteu, Španija

Laurence, poznati modni fotograf, izabrala je Lanzarote za svoju potragu. Kroz glamurozno putovanje u svom 308, ona beleži ženstvenu privlačnost. Snažan, magnetičan, zagonetan, harizmatičan i moderan, njen model je savršena inkarnacija privlačnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *