restilizovani peugeot 208

Peugeot 208: osvežen i još uzbudljiviji u vožnji

Peugeot 208 je bio najprodavaniji automobil u Evropi 2022. godine i predstavlja kultni model u PEUGEOT asortimanu i sada dobija potpuno novu dimenziju. 208 se osvežava i postaje još neodoljiviji zahvaljujući svojoj 100% električnoj verziji sa dometom od 400 km, novom dizajnu, najsavremenijim tehnologijama i užitku u vožnji zajedno sa novim pogonskim sklopovima.

Novi PEUGEOT 208

  • Još privlačniji sa neodoljivim sportskim izgledom, mačjim stavom i novim, modernijim, PEUGEOT svetlosnim potpisom
  • Još više emocija, sa digitalnijim i tehnološkijim PEUGEOT i-Cockpit®-om koji povećava zadovoljstvo u vožnji
  • Više izvrsnosti sa elektrifikacijom u genima i poboljšanim E-208, koji nudi domet od 400 km (pod odobrenjem), nove HIBRID 100 i HIBRID 136 motore i poslednju generaciju PEUGEOT infotainment sistema.

Kao naslednik devet generacija PEUGEOT gradskih automobila, 208 je uživao neprekidan uspeh od svog lansiranja krajem 2019. Za nešto više od tri godine, skoro 1.000.000 jedinica modela 208 je proizvedeno širom sveta. U 2021. i 2022. godini, PEUGEOT 208 je bio najprodavaniji automobil u Evropi (i u Francuskoj), u svim segmentima zajedno.

Ovaj uspeh je dobrim delom posledica uspeha E-208. Godine 2022. E-208 je postao najprodavaniji električni automobil u Evropi u B segmentu. U Francuskoj je prošle godine bio čak i najprodavaniji električni automobil u svim segmentima.

Novi PEUGEOT E-208 će se naći u prodaji u novembru 2023.

Asortiman će se zasnivati na tri verzije – ALLURE, ACTIVE, GT – i šest pogonskih agregata, uključujući novi potpuno električni motor od 115 kV/156 KS, koji nudi domet od 400 km (VLTP kombinovani ciklus je odobren) i novi HIBRID 100 i HIBRID 136.

Svi novi modeli 208 imaju potpuno novi prednji kraj, gurajući 208 u novu eru PEUGEOT dizajna, sa novim logotipom brenda u njegovom centru.

Rešetka ima evoluirajuću šaru u boji karoserije koja se uklapa u branik. Ovaj dizajn odražava elektrifikaciju opsega i daje novom E-208 veću ravnotežu. Rešetka i karoserija više nisu podeljeni na pregrade, već čine celinu, povećavajući vizuelnu robusnost, efikasnost i modernost.

Novi E-208 ponovo otkriva amblematični potpis zadnjeg svetla brenda, koji se sastoji od tri suprotne crvene kandže. Novi model ostaje veran ova tri klastera, ali su sada horizontalni. Sastoje se od tri elegantne linije LED dioda koje protežu crnu traku oko poklopca prtljažnika i daju automobilu upečatljiviji pogled unazad i doprinose percepciji veće širine. Na GT verziji, svetla za vožnju unazad i indikatori su takođe LED.

Novi točkovi su jedan od ključnih elemenata PEUGEOT-ovog novog dizajna. Ilustrovan disruptivnim dizajnom točkova koji se nudi na 408, ovaj pristup je proširen na nove modele brenda. Novi E-208 dolazi sa nekoliko dizajna točkova od lake legure, svi novi, u 16 inča (NOMA dijamantski rezani dvobojni točkovi) ili 17 inča (IANAKA dijamantski rezani dvobojni točkovi sa umetcima). Svi aluminijumski točkovi imaju centar sa 4 kraka utisnut logom PEUGEOT, koji skriva matice točkova.

Novi identitet brenda PEUGEOT

Prednje, bočne i zadnje pločice sa imenom na novom 208 imaju nova slova i novu bazalt sivu boju. Pozadi, oznaka PEUGEOT sada stoji samostalno po celoj širini poklopca prtljažnika. E-208 je dobio “E” značku u dvobojnoj plavoj i beloj boji.

Elegantne nove tkanine

Unutrašnjost novog 208 je poboljšana novim tkaninama sedišta, ilustrovanim novim crnim presvlakama od alkantare sa Adamit zelenim šavovima (dostupno kao opcija na GT verziji). GT verzija se može pohvaliti najvišim nivoom pažnje posvećene detaljima, sa ukrasima na instrument tabli i naslonima za ruke takođe sa elegantnim Adamit zelenim šavovima.

Najnovija generacija PEUGEOT povezanih informacionih sistema

Novi 208 sada dolazi sa PEUGEOT i-Connect sistemom kao standardom, a sve verzije mogu biti opremljene PEUGEOT i-Connect Advanced sistemom kao opcija.

Oba se kontrolišu preko centralnog 10-inčnog ekrana osetljivog na dodir visoke definicije, koji je lako prilagodljiv, sa više prozora sa vidžetima ili prečicama, veoma lak za korišćenje i osetljiv kao pametni telefon. Lako je prevlačiti kroz različite menije s leva na desno, odozgo prema dole za obaveštenja, ili čak dodirom sa 3 prsta da biste otvorili početnu stranicu aplikacija.

Lako je da se vratite na glavnu stranicu u bilo kom trenutku pritiskom na klavir taster ‘Home’ na dnu ekrana. Na vrhu ekrana, stalni baner prikazuje informacije o spoljašnjoj temperaturi i klimatizaciji, poziciji na stranicama vidžeta, podacima o povezivanju, obaveštenjima i vremenu.

PEUGEOT i-Connect sistem nudi potpunu povezanost zahvaljujući bežičnoj funkciji preslikavanja (Apple CarPlai/Android Auto), a iskustvo je upotpunjeno sa PEUGEOT i-Connect Advanced koji sadrži TomTom povezanu navigaciju visokih performansi. Mapa je prikazana na celom ekranu od 10 inča da bi se lakše čitala.

Ažuriranja sistema se sprovode „preko vazduha“. Na PEUGEOT i-Connect Advanced, komanda za prepoznavanje glasa na prirodnom jeziku „OK PEUGEOT“ omogućava pristup svim zahtevima koji se odnose na funkcije infotainment-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *