ELEKTRIČNA TEHNOLOGIJA

PEUGEOT elektromotori omogućavaju lagodnu i bešumnu vožnju sa 0 emisije kao i performanse na putu. Novi PEUGEOT 208 i novi SUV PEUGEOT 2008 su dostupni u elektro verzijama.

ELEKTROMOTOR

Kompaktan i elastičan

Elektromotor sa trajnim magnetom nudi maksimalnu snagu od 100 kW/ 110 ks i može da dostigne obrtni momenat od 260 Nm.

On nudi optimalno uživanje u vožnji: smanjene vibracije, tih motor, 0 emisiju.
Rad elektromotora se sastoji od dva elementa:

  • Pretvarač: pretvara jednosmernu struju koju napaja baterija u naizmeničnu struju koju koristi elektomotor. On se nalazi između baterije i elektromotora.
  • Reduktor: električni automobil nema menjač nego reduktor. To omogućava da brzina rotacije elektromotora bude kompatibilna s uobičajenim opsegom brzine automobila.

BATERIJA

Efikasna baterija

Litijum-jonska baterija visokog napona (400V) je ugrađeni uređaj za skladištenje električne energije. Nalazi se ispod poda što čuva prostor u kabini kao i zapreminu prtljažnika. Baterija kapaciteta 50 kWh i maksimalne snage od 100 kW dostiže autonomiju do 340 km WLTP.

Termička regulacija, povezana preko protoka tečnosti i toplotne pumpe, omogućava izuzetno brzo punjenje, optimizovanu autonomiju i produženi vek trajanja.

Radi vaše sigurnosti, baterija ima garanciju 8 godina ili 160 000 km za 70% kapaciteta punjenja.

PUNJENJE

Jednostavno i brzo

Direktno postavljen, otvor za punjenje se nalazi na zadnjem levom krilu. Kao opcija, sistem za punjenje može zauzeti mesto u posebno opremljenoj pregradi ispod poda prtljažnika. Punjenje se vrši:

  • Za 16h sa ojačanom utičnicom tipa Green’Up™ (punjač 3,7 kW, 16A).
  • Za 5h sa našom ponudom Wallbox od 22 kW i punjačem koji se nalazi u vozilu. Nudimo vam rešenje prilagođeno postavljanju kod kuće.
  • 80% napunjenosti za 30 min: termička regulacija baterije omogućava korišćenje punjača od 100 kW i dostizanje 80% punjenja za 30 min.

Na putu, kod kuće ili na poslu, postoji rešenje za punjenje za vaše vozilo. Vozilo možete puniti i na javnim stanicama za punjenje.

e-CMP PLATFORMA

Nova platforma prilagođena električnim vozilma.

Nova modularna CMP platforma (Common Modular Platform) je razvijena da bi savršeno integrisala specifične delove, bez ugrožavanja performansi.

OBOGAĆENA VOŽNJA

100% električna

PEUGEOT i-Cockpit® 3D 

Otkrijte novi PEUGEOT i-Cockpit® 3D u gami električnih vozila, sa kompaktnim volanom, 3D instrument tablom koja se može konfigurisati, HD ekranom na dodir od 10“ koji se može koristiti glasovnim prepoznavanjem i sa 7 tastera koji podsećaju na klavirske dirke kako bi vam se ponudila intuitivna ergonomičnost i novi način vožnje. Personalizujte vaš unutrašnji ambijent zahvaljujući ambijentalnom osvetljenju koje je dostupno u 8 boja.

DRIVE ASSIST

Nova Drive Assist funkcija otvara eru polu-autonomne i inteligentne vožnje zahvaljujući radarima i kamerama u vozilu: praćenje putanje sa izborom položaja na putu, regulacija brzine i bezbednosno rastojanje do zaustavljanja, a ako je potrebno ponovno automatsko startovanje.

REGENERATIVNO KOĆENJE

Aktiviranjem režima “Brake“, povlaćenjem komande menjača ka unazad, aktivirate kočenje motora koje omogućava punjenje baterije prilikom usporavanja vozila. Jednom kada je papučica gasa zategnuta, elektromotor se snabdeva energijom.

3 REŽIMA VOŽNJE

Prilagođeni vašim potrebama, režimi Sport, Normal i Eco vam omogućavaju da vožnju prilagodite svojim željama:

  • Režim Sport: daje prioritet performansama i uživanju u vožnji sa snagom i maksimalnim obrtnim momentom.
  • Režim Normal: prilagođen svakodnevnom korišćenju stvara optimalan komfor za svakodnevno korišćenje.
  • Režim Eco: omogućava optimizaciju autonomije baterije podešavanjem nekih parametra.