Prešli 4 kontinenta sa pola veka starom gospođom Kopejkom! LADA 1200

Prešli 4 kontinenta sa pola veka starom gospođom Kopejkom! LADA 1200

Koliko često vam padne na um da ostavite sve, sednete u svoj automobil i obiđete svet! Ono što biste tom prilikom videli nema cenu, to je sigurno, ali koliko nas bi se zaista odvažilo na takav poduhvat! 

Filip i Petar jesu! Zaista hrabo od ove dvojice čeških momaka koji su ovo putešestvije započeli aprila prošle, a završili ga u januaru ove godine. Ali čime su to njih dvojica krenuli na put? Sigurni smo da sada zamišljate da su se oni vozili nekim terenskim vozilom, koje bi bilo spremno da izdrži svakojake vratolomije i nezgrapne predele, ali grešite! Vozili su se ni manje ni više nego starom dobrom Kopejkom (VAZ 2101) koja je jugonostalgičarima poznatija i pod imenom Lada 1200.

Oni su ovu staru damu kupili putem oglasa i platili je oko 600 evra, odlično ih je poslužila obzirom na to da su njome prošli kroz čak 4 kontinenta, posetili preko 30 zemalja i prešli preko 50 000 kilometara.


Iz zahvalnosti i poštovanju prema ovoj dami staroj skoro pola veka, odlučili su da je penzionišu i prodaju muzeju fabrike Autovaz baš na njen 48.  rođendan. Ovu staru damu zamenili su novom, atraktivnijom Ladom Vestom čije im je ključeve uručio direktor za marketing fabrike „Avtovaz“ Fabijen Guljmi koji je bio fasciniran njihovim poduhvatom, čestitao im  i proglasio ih svetskim promoterima Lade. 

 

Leave a Reply