Lada – omiljeno taksi vozilo u zemlji salse!

Lada – omiljeno taksi vozilo u zemlji salse!

Kada pristignete na neku destinaciju prvo što ugledate na aerodromu ili autobuskoj stanici  jeste taksi. Žuti, plavi, pink, beli, sa raznim taksi oznakama glavno su obeležje mesta. Svako ko je imao prilike da boravi na Kubi zna da su žuta taksi vozila marke Lada jedno od slobodno možemo da kažemo glavnih znamenitosti ove zemlje.

 

Od najstarije Kopejke pa sve do kasnijih modela, Lada je prirasla za srce kako Kubancima tako i brojnim turistima. Iako je AvtoVaz 2005. godine stopirao uvoz automobila na Kubu čini se da se Lada danas na Kubu vraća na velika vrata! Posle tačno 13 godina, 344 automobila marke Lada Vesta Sedan i Largus pristiglo je u zemlju salse i koristiće se u svrhe taksi vozila, vozila za razgledanje i u svrhe rent-a-cara. 


Kako kažu Rusi, ponosni su na Kubu i Ladu i smatraju da su im upravo sva ta taxi vozila najbolja reklama. Spremni su da iz poštovanja ulože puno i da obezbede nove modele kao što su Lada Vesta SW Cross i Lada Largus Cross ali su u podsticaju i Lade Nive. Što se Južne Amerike tiče, Kuba je za sada prioritet jer je za nju Lada deo tradicije. 

Leave a Reply