Shopping Cart

Šta govori boja vašeg automobila o vama?

Da li nam boja automobila može reći nešto više o vlasniku? Jasno je da živimo u teškim vremenima i da uglavnom kupujemo polovni automobil po maloj ceni, a da za boju ni ne marimo!

Odabir boje pokazuje mnogo toga!

Bela boja

Automobil bele boje odaje utisak da  volite da se pokazujete drugima kao mlada, sveža i moderna osoba. Bela je postala boja luksuza i kvaliteta. Ona zapravo sugeriše koliko imate ukusa i elegancije, poštenja i čistoće.  Naravno, osim emotivne, beli automobili imaju i praktičnu stranu. Bela boja odbija sunce pa, za razliku od crnih automobila, temperatura u unutrašnjosti nikada ne prelazi 200 stepeni Celzijusa.

Crna

Crna je boja koja predstavlja luksuz. Prema istraživanjima crnu boju su koristili najluksuzniji automobili na svetu. Iako većina misli da je crna“obična” boja, ona odaje osećaj sofisticiranosti i diplomacije. Crni automobili se vezuju za osobe koji žele da istaknu svoju dominaciju, poput kralja, princa, vođe. Muškarci odabirom crne boje za njihov automobil žele da pokažu svetu kako oni imaju kontrolu nad svojim životom, koliko su važni i otmeni. 

Srebrna/Siva

Da li znate koja boja automobila se smatra najluksuznijom? U pitanju je upravo srebrno-siva. To je boja koja se smatra bezvremenskom, profinjenom, elegantnom i ne previše nametljivom. Trećina svih luksuznih automobila je srebrno siva.
Ili poznatija kao metalik boja. Boja inovacije, tehnike, metala, čelika, hladnoće, sigurnosti, tehnologije i naravno stila. Siva boja automobila vas predstavlja kao osobu koja ima stil, koja zna gde joj je mesto i koja ćeli da pokaže svoj status svima u okolini.

Crvena

Vatreni i emotivni tipovi obično za svoje automobile biraju crvenu boju. Crvena boja predstavlja akciju, muškost i snagu. Za crveni auto se često vezuju pravi muškarci, frajeri, sportisti, emotivci. Crvene automobile obično voze advokati i finansijski stručnjaci. Dok muškarci crvenu boju smatraju za onu koja ih predstavlja kao emotivca i frajera, devojke ovu boju vezuju za akciju, zabavu i provod. A da li znate koga još jako privlači crvena boja? Policiju. To govori podatak da se crveni automobili najčešće zaustavljaju i presreću.

Narandžasta

Ovom veselom bojom svima poručujete kako vas nije briga za tuđe mišljenje. Narandžastim automobilom privući ćete pažnju i istaći dizajn automobila. Dakle ukoliko želite da budete buntovnik koji privlači pažnju odlučite se za narandžasti automobil.

Plava

Plavu boju biraju osobe koje su zabavne, praktične i srećne. Od svetlo plave do tamno plave, sve nijanse podrazumevaju iskrenost, sigurnost i vedrinu, kao i pravu porodičnu idilu.Plavi automobili nisu bili uopšte popularni već su bili više vezivani za brendove poput Subarua, Mini Coopera i Dodge Vipera. Ali, istraživanja pokazuju da ljudi sve manje za boju svoj automobila biraju srebrnu, belu i crnu već su crvena, plava i zelena sve češće viđane boje na putevima.

Smeđa i bež

Smeđa je sigurna i solidarna boja poput zemlje i planine, smeđa boja odiše tišinom, mudrošću i stabilnošću. Ljubav prema smeđoj ili bež boji o vlasniku odaje privrženost tradiciji i starinama. Oni nikada ne bi menjali boju svoj automobila, zadovoljni su sa starim stvarima. Vlasnici ovih automobila se ne obaziru na mišljenja okoline i kako ih njihov automobil predstavlja drugima, oni vole svog mezimca i voziće ga do raspadanja.

Žuta / zlatna

Ukoliko ste vlasnik žutog automobila verovatno ste uvek dobro raspoloženi, što bi se reklo “nasmejani od jutra do sutra”. Žuta boja je boja veselja i pozitivnog stava. Žuta boja najviše privlači omladinu i decu, baš zbog toga što asocira na sreću, zabavu i pozitivu.

Zelena

Zadnjih desetak godina, zelena boja se vezuju za prirodu i sve što ima veze sa njom. Ukoliko ste zaljubljenik u prirodu, provodite dosta vremena na otvorenom, na planini, jezeru, odmoru, zelena boja automobila je pun pogodak za vas. Svetlo zelene nijanse predstavljaju duhovitost, ljubav prema prirodi, sigurnost i iskrenost. Takođe, zelenu boju kompanije često koriste za predstavljanje automobila koji nisu štetni po okolinu, da reč je o automobilima sa elektro pogonom.