Shopping Cart

SMEH DO SUZA! Bogoljub i Ana u epizodi MENJANJE ULJA! Kako ulje menjaju muškarci, a kako žene?!


Kako Bogoljub menja ulje:

Kupio sam ulje i filtere, a pivo sam zaboravio!? E moj Bogoljube, na šta ti misliš!- vraća se po pivo.
Vidi, ova posuda što sam prošle godine odlivao ulje je puna, šta radi ova Milunka, ne zna ni ulje da prospe. Na koga sam ja mladost potrošio i gde sad da prospem ovo?-prosipa u slivnik.
Od toliko posla mi se grlo osušilo, de da popijem ovo pivo dok je ’ladno. Gde je dizalica?! Sam ja rek’o Milunki da ništa ne dira kad ja nisam u radionici, lebac joj njen! Aaaa, evo je! Pa što sad neće?!- posle pola sata najzad uspeva da podigne kola, sedne na kutiju za alat , nasloni se na stari kredenac, nagne onu limenku od malopre i nastavi da psuje dizalicu i proizvođača. Tromo ustaje i stavlja posudu za odlivanje ulja ispod auta i počinje da traži ključ koji zatvara karter.

Pa gde je seme mu poljubim, tu sam ga stavio!  Majku im njinu, to oni prave posebne ključeve samo da bi mi kupovali poseban ključ za svaki šraf, banda!  Jaaaaooo,  kad meni pukne fil, pa kad ih sve postrojim! – uzima klešte, odvrće šraf, šraf mu pada u posudu sa uljem, prosipa se vruće ulje po rukama i nastavlja da psuje.

Ma to sve pipavo, malo, nikakvo, to sve oni rade da ja dam pare servisu, k’o da će oni bolje da ‘oprave! Niko ne zna mog Miška (ime auta) bolje od mene! Idem  da uzem pivo, ne mogu iznervirao sam se!- ulazi u kuću, kreće ka  frižideru.

          Milunka: Di si poš’o?
          Bogoljub: Da uzmem pivo, luda ženo, ta šta se brecaš odma’?
          Milunka:E, taj film nećeš gledati! Ma dalje sa tim masnim rukama, nemoj da te sanjam!
          Bogoljub: Dobro bre, daj mi ti, kad si već toliko dosadna!

Milunka mu dodaje pivo i tera ga iz kuće tako prljavog. Vraća se u radionicu, traži ključ za filtar, ne može da ga nađe, opet psuje Milunku. Psuje ove što su proizveli auto, psuje političare i hvali Tita. Otvara filtar šrafcigerom. Seda, briše masne ruke o pantalone i otvara treće pivo po redu. Na vratima se pojavljuje komšija Đuro.

         Bogoljub: O Đuro otkud ti, doš’o si malo da smetaš?
         Đuro: Ma kren’o sam do kafane tamo su ovi naši, mani se posla, ajde sa mnom.
         Bogoljub: Ta kad sam ja odbio? Ajmo na kratko.  (Ostaju do zore)

Ustaje sutradan sav nikakakav i mamuran, čkilji i jedva nosi ono korito do kanalizacionog otvora i naravno izgazi kapi ulja koje je prosuo usput. Ulazi u kuću, hvata se za frizider (sme jer je Milunka na pijaci) ostavlja masne otiske i podlo se smeška.  Otvara frižider i nailazi na razočarenje.
Auuu lepac mu poljubim, pa nema više, pa ko je toliko popio?!

             Bogoljub:Mirko, ej odi ‘vamo! De idi i kupi 6 limenki piva!
             Mirko: Što toliko, dolazi neko?
          Bogoljub: Pih dolazi, daću ti ja! Za mene su, vidiš da celi dan radim, umoran sam valjda sam zaslužio pivo!

Uzima novi filter, masnim rukama naravno, sipa prvu flašu ulja u motor. Seti se da nije zavrnuo šraf rezervoara sa uljem, lupi se po glavi masnom rukom. Trči do slivnika jer se seti da je šraf upao u korito za ulje. Nalazi ga zaglavljenog u slivniku.
Zove Mirka i govori mu da čuva stražu pokraj slivnika da neko nešto ne bi sipao dok on ne nađe adekvatni alat da isčačka šraf. U međuvremenu se seti da Milunka ima broš sa dugačkom igom pa odlazi u kuću da ga potraži. Otvara kutiju sa nakitom (masnim rukama) i sav srećan uzima broš. Brzo leže pod kola i uvrće šraf dok ulje kaplje iz motora.  Ulje mu se prospe i umasti ruke, kosu, čelo…

Opet psuje psuje ulje, kola, političare, ženu mu Milunku i hvali Tita. Viče Mirka i da odmah donese nekakve stare novine ne bi li pokupio i obrisao ulje. Briše ulje i psuje Mirka  što je doneo baš novine koje on nije čitao. Psuje sina što je morao da umasti sliku mis Maja 1992., koju godinama čuva. Briše se, naginje limenku i sipa ostatak ulja. Šalje sina Mirka da kupi još jednu flašu ulja, jer je ona iskapala i dok ga čeka, naravno, pije pivo. Mirko se vraća ali  donosi pogrešno ulje. Psuje državu što u svakoj radnji imaju ulje drugog proizvodača, psuje sina što nije otišao u drugu radnju ali ipak sipa pogrešno ulje. Spušta auto sa dizalice i baca dizalicu u garažu, psujući je.

Vozi 3000 kilometara više nego što proizvođač ulja preporučuje i onda opet menja ulje na isti način.


Kako Ana menja ulje:

Ana ustaje oko 11, kuva kafu, pije na tenane. Proverava mail i društvene mreže. Detaljno se šminka i bira odeću u skladu sa raspoloženjem, dvoumi se oko nakita. Ne stavi ga. Odvozi kola u servis, kaje se što nije stavila nakit, jer u servisu radi baš dobar frajer.

Zove Milu, sede u kaficu 15 minuta tračajući o komšinici Vesni i njenom novom dečku.
Vraća se u servis, postavi nekoliko glupih pitanja serviseru. Ostavi svoju vizit kartu momku iz servisa pod izgovorom da je pozove ako smatra da bi još nesto trebalo da se odradi sa kolima i moli Boga da je pozove na kafu. Plati i odveze kola.

Vozi 3000 kilometara manje nego što proizvodac ulja preporucuje i onda opet menja ulje na isti nacin, više manje zbog auta, već zbog zgodnog frajera iz servisa.