Kada se pojavio na našem tržištu Dacia Logan je postao pravi hit. Jeftin i praktičan automobil po veoma povoljnoj ceni mnogima je delovao kao sumljiva ponuda. Deset godina kasnije “logani ” sa početka priče i dalje se voze, i dostižu zaista velike kilometraže.

Dokaz da iz Dacia proizvodnje stižu kvalitetna  i dugotrajna vozila je i  Dacia Logan  – Rumunski „milioner“ koji se   nalazi se u Kraljevu gde dane provodi u taksi-službi. Kupljen je 2005. godine sa namerom da bude taksi vozilo, automobil je u „laureat“ paketu opreme sa 1.4 benzinskim motorom i auto-gas instalacijom.

Njegov sadašnji vlasnik   Bojan Ivanović  taksista iz Kraljeva kaže – “Ja sam mu peti i verujem poslednji vlasnik,  kupio sam ga pre četiri godine kada je imao 626.735 kilometara i neprekidno ga vozim od tada. Očekujem da ću uskoro doći i do milion kilometara”. dodaje on.

596884_logan-milon160315ras-foto-emil-conkic003_ff

Jednostavnom računicom dolazimo do toga da je ovaj „logan“, na godišnjem nivou, prelazio u proseku po 100.000 kilometara, odnosno preko 8.000 kilometara mesečno.

Impresivna kilometraža i za neke automobile poznatih brendova. Sve te silne kilometre „logan“ je prešao po Kraljevu i okolini gde su putevi daleko od idealnog, a često je vožen i pod punim opterećenjem i u višim režimima.
596870_logan-milon160315ras-foto-emil-conkic013_ff

Izvor :  http://vesti.mojauto.rs/ , opširniji tekst pročitajte u aktulenom broju “Auto Bilda”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
https://rs.jooble.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *